top of page
Spaarpot varken amstelland.jpg

Budgetbeheer

Budgetbeheer kan een oplossing zijn voor personen die hun financiën niet op orde kunnen krijgen of houden. Dit gaat om mensen die niet onder bewind gesteld kunnen of willen worden. 

Bijvoorbeeld bij financiële problemen, maar zeker ook wanneer er onvoldoende overzicht is of wanneer om andere reden beheer van geldzaken gewenst is. 

Voor wie is budgetbeheer?

Budgetbeheer kan een oplossing zijn voor personen die hun financiën niet op orde kunnen krijgen of houden en niet onder bewind gesteld kunnen of willen worden. 

Financiële problemen

Als u onvoldoende grip heeft op de financiën komt u in een neergaande spiraal terecht. Uiteindelijk ziet u geen oplossing meer; aanmaningen en schulden hopen zich op en u krijgt steeds meer slapeloze nachten.

Financiële problemen zijn er in alle soorten en maten. De problemen kunnen op veel manieren ontstaan en hebben ook ieder hun eigen oplossing. Veel voorkomende voorbeelden zijn:

- uw inkomen is lager geworden, bijvoorbeeld door ontslag, pensioen of tegenvallend resultaat. 

- uw uitgaven zijn hoger, bijvoorbeeld door echtscheiding of overlijden van een relatie.

- u heeft schulden, door persoonlijke omstandigheden of bijvoorbeeld een verslaving. 

Geen overzicht

Soms is niet duidelijk wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Zonder overzicht van inkomsten en uitgaven is het moeilijk de balans te vinden. Overzicht houden op de bankrekening is niet voor iedereen even makkelijk.  

Beheer van geldzaken

Het kan ook zijn dat u het beheer van uw financiën (tijdelijk) wilt overdragen. Steeds meer levensgenieters verblijven langere tijd in het buitenland, terwijl bankzaken, post en de eigendommen in Nederland beheerd moeten blijven. Ook hier kan budgetbeheer een mooie uitkomst zijn. 

Kosten

De tarieven voor budgetbeheer zijn afhankelijk van de situatie. Voor de kosten voor budgetbeheer kan geen Bijzondere bijstand worden aangevraagd.  

Vraag op tijd hulp

Wat de reden voor de hulpvraag ook is, door op tijd hulp te vragen kunt u snel weer zelf inzicht krijgen in uw portemonnee. Twijfel niet om vrijblijvend contact op te nemen. 

bottom of page